Konfeksiyon teknolojilerinin lider markaları ile küresel alıcıları 4 gün boyunca İstanbul’da buluşturan Garment Tech İstanbul Fuarı; 82 ülkeden 14.627 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Yoğun ziyaretçi ilgisiyle gerçekleşen fuar; sektördeki yeniliklerin tanıtıldığı ve önemli iş bağlantılarının yapıldığı bir platform oldu.
Teknik Fuarcılık A.Ş. organizasyonu, KOMİD- Konfeksiyon Otomasyon Makine İmalatçıları Derneği ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı Danışma Kurulu’nun iş birliği ile düzenlenen Garment Tech İstanbul Fuarı, 25-28 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde gerçekleştirildi. Aralarında; Türkiye, Amerika, Japonya, Almanya, İtalya, Fransa, Kanada, Çin, Güney Kore, Tayvan, İspanya, Hindistan, Hollanda, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Singapur, Romanya, Polonya ve Kuzey Makedonya’nın da bulunduğu ülkelerden 292 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı Garment Tech İstanbul Fuarı’nı; 2486’sı yurt dışı, 12.141’i yurt içi olmak üzere 82 ülkeden 14.627 sektör profesyoneli ziyaret etti.
Yatırımcılar Yeni Teknolojilerle Garment Tech İstanbul Fuarı’nda Tanıştı
Dikişten nakışa, kesimden ütüleme sistemlerine, baskıdan paketlemeye kadar konfeksiyon üretiminin tüm aşamalarına yönelik en yeni çözümlerin sergilendiği Garment Tech İstanbul Fuarı, sektörün en kapsamlı buluşma noktası oldu. Ziyaretçiler, en son teknolojiye sahip dikiş ve nakış makinelerini, yapay zekâ destekli dijital otomasyon sistemlerini, enerji tasarrufu sağlayan ütü-pres çözümlerini, otomatik kumaş kesim ve dikim teknolojilerini, uzaktan erişim imkânı sunan bulut tabanlı kontrol ve envanter yönetim çözümleri ve çevre dostu sürdürülebilir üretim makinelerini yerinde inceleme ve deneyimleme fırsatı yakaladı. Üretimde kaliteyi artırmak, maliyetleri düşürmek ve rekabet avantajı sağlamak isteyen küresel alıcılar; Garment Tech İstanbul Fuarı sayesinde yatırımlarına yön verme imkânına kavuştu.
Küresel İş Birliklerine Zemin Hazırladı
Garment Tech İstanbul Fuarı, yalnızca bir ürün tanıtım alanı değil; aynı zamanda sektörün geleceğini şekillendiren ticari iş birliklerinin ve stratejik yatırımların doğduğu uluslararası bir platforma dönüştü. Katılımcı firmalar, en yeni teknolojilerini dünya sahnesine taşıyarak marka bilinirliklerini güçlendirme ve ihracat ağlarını genişletme imkânı buldu. Uluslararası yatırımcılar, üreticiler, tedarikçiler ve marka temsilcileri de,
4 gün boyunca bire bir görüşmeler yaparak uzun vadeli iş bağlantıları kurdu.
Fuar süresince gerçekleştirilen makine satışları ve kurulan iş ortaklıkları sayesinde hem Türkiye’nin hem de küresel hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ticaret hacmine katkıda bulunuldu.
Katılımcı ve Ziyaretçi Çeşitliliği Dikkat Çekti
Jeopolitik konumunu avantaja dönüştüren İstanbul, kıtalararası bağlantı merkezi olma misyonunu bu fuarda bir kez daha gösterdi. 292 firma ve firma temsilciliğinin yer aldığı fuarı, kolay ulaşım imkânları ve vize kolaylıkları sayesinde başta Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar ve Asya ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından 14.627 sektör profesyoneli fuarı ziyaret etti. Garment Tech İstanbul Fuarı’na ziyaretçilerin geldiği ülkeler sırasıyla şöyle: ABD, Afganistan, Almanya, Amerikan Samoası, Angola, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Endonezya, Estonya, Etiyopya, Fas, Finlandiya, Fransa, Gambia, Gana, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Hırvatistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kamerun, Katar, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Liberya, Lübnan, Malezya, Mali, Mauritius, Mısır, Mozambik, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Sierra Leone, Singapur, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Solomon Adaları, Sri Lanka, Sudan, Suudi Arabistan, Suriye, Tayvan, Togo, Tokelau, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ürdün, Vietnam, Yunanistan.